Zadelmak maken
  • Het eerste contact is essentieel. Dit zal in het kalmte gebeuren, het paard moet begrijpen waar we naar toe willen. Het moet voor hem normaal worden. De hulpgeving van de benen en van de handen brengt hem tot een bepaalde autonomie.

 

  • Het dressuurwerk komt er op aan het aanleren van nieuwen gevoelen in samenwerking met zijn ruiter. Dit is belangrijk voor al het werk dat je later met hem wil doen voor alle sporttakken in eender welke discipline.

Uw paard is zadelmak gemaakt, nu komt de tijd om hem duidelijke en eenvoudige eisen aan te vragen. Dat vraagt veel geduld.

Dit moet voor beide een aangenaam moment blijven. Te langen lessen vermijden.

 

Conclusie:

Het zadelmak maken is geen juiste wetenschap. Sommige paarden zullen het heel vlug aanleren en andere zullen er meer tijd over besteden. Daarom is het belangrijk dat een ervaren ruiter deze fase aanleert om het onmiddellijk klaar en duidelijk te maken.

Laurent Paquot
lpdressage

Wij helpen u graag bij het zadelmak en rijklaar maken van uw paard of pony. Dit houdt in dat u dan ook een paard hebt waar u zelf op kan rijden, niet enkel een paard die het zadel gewoon is.

Het zadelmak is een belangrijke fase in het leven van uw paard. Het is een periode waarbij het paard een ruiter leert dragen, de juiste hulpen leert aanvaarden en dit op een rustige wijze tot een optimaal vertrouwen.

Er bestaat geen enig wijze om een paard zadelmak te maken maar je hebt er verschillende. Natuurlijk moet je u constant aan elk paard kunnen aanpassen.

 

En om goed werk te verrichten, hier volgt mijn inzicht op mijn werking.

 

Meerdere punten zijn onmisbaar:

 

  • Het werk aan de long, een eerste stap voor een jong paard. Dit werk gaat hem gevoelig maken aan de stemhulpen die later handig worden bij het opstijgen. Al dit werk kan een tijdje duren, zolang het jonge paard alles heeft aanvaard.

 

  • Het opstijgen is heel belangrijk om een rustig paard te garanderen is het belangrijk om naar uw paard te leren luisteren. Hij bepaalt de duur van de les.

TVA: BE0653722689 - +32(0) 472/441773 - Laurent Paquot

Put on web by www.acCOMpagne.be